Havale/EFT esnasında açıklama ekleme Duyurular 6Haz
Havale/EFT esnasında açıklama ekleme

Havale/EFT esnasında açıklama alanına bulunduğunuz apartman ve daire bilgisinin eklenmesi önem arz etmektedir. Bir çoğu iletmiş olduğumuz mesajları dikkate alarak daire kodunu eklemeye başladılar. Bu sayede iletilen ödemeler işlenirken hata payı azalmaktadır. 

Açıklama alanını hiç doldurmayan kişilerde olmakla beraber gelen para kime ait bunu bilmiyoruz ve bankadan bilgi almak gerekiyor bu süreç de uzadığı için ödeme işleme süreci gecikmiş oluyor.

Ya da bir kısmı sadece isim soy isim yazarak bırakıyor. Kişilerin hangi bina ve dairelerde oturduklarını bilmediğimiz için bu sefer kayıtlardan incelemek zorunda kalıyoruz. Zaman zaman hatalı işlem yapılmasına sebebiyet verebiliyor. Bu sebep ile her daireye tanımlanmıs olan daire kodunu kullanması önem taşıyor.

Daire kodum nerede? nerden bulurum? ben bilmiyorum diyorsanız eğer hesabınız üzerinden gözlemleme sansınız bulunmakla beraber akılda kalması için aşağıdaki şekilde kodlanmıstır.

F Bloklar için ; ÖRN: F1-A Blok Daire 1 de oturan bir kişi daire kodu olarak F1A1 şeklinde açıklama bilgisini girmelidir. Aynı şekilde F1-B Blok Daire 1 de oturan bir kişi ise F1B1 şeklinde daire kodunu girmesi gerekmektedir.

K Bloklar için ; ÖRN: K1 Daire 1 de oturan bir kişi daire kodu olarak K1D1 şeklinde  açıklama bilgisi girmelidir. K bloklar için düzen bu sekilde ilerlemektedir A-B ayrımı olmadığı için kodlar tek tip ilerlemektedir. 

Daire kodu bilgisi daire sahiplerinin sorumluluğunda olup yanlış bir bilgi girişi yapılmaması beklenmektedir. Aksi taktirde yapmış olduğunuz ödeme yanlıs daireye işlenebilir. 

Daire kodu kullanımı konusunda hassasiyet göstermenizi rica ederiz. Sadece isim veya hiç açıklama olmadan aidatların işlenmesi zor olmaktadır. 

 




Blog Yorumu, Bu blog için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!